بالانس فلزیاب ( Ground Balance ) تنظیمی است که به دستگاه اجازه میدهد تا از توجه به اهداف ناخواسته که به دلیل وجود مواد معدنی در زمین به وجود میآیند، صرفنظر کند و به جای آن، تمرکز خود را بر روی شناسایی اهداف مورد نظر قرار دهد.
هنگامی که در تنظیمات بالانس دستگاه فلزیاب به درستی تنظیم شده باشد، دستگاه بدون توجه به اینکه هدف نزدیک یا دور از سطح زمین قرار دارد، به طور یکسان به تمامی اهداف واکنش نشان میدهد. این مهارتی است که با تجربه اپراتوری فلزیابی، به مرور زمان به دست میآید.
بالانس فلزیاب، تنظیمی است که توانایی و قدرت فلزیاب را در زمین هایی که حاوی مواد معدنی هستند، افزایش میدهد.
برای مثال، در شن های خیس ساحل، ممکن است نمک هایی باشند که در فلزیاب واکنشی مشابه با اهداف اصلی نشان دهند و در نتیجه، هنگام جستجو برای فلزات، آن ها را از دید فلزیاب پنهان کنند. (منظور نمک های محلول در آب است، نه نمک فیزیکی)
برای رفع این مشکل، تنظیم بالانس فلزیاب امکان دریافت سیگنال های اشتباه یا نوی های زمینی را از بین میبرد همچنین به شما این امکان را میدهد که سیگنال ایجاد شده توسط یک هدف خوب را بشنوید. با استفاده از این تنظیم، اپراتوری و کار با دستگاه فلزیاب کمتر خستهکننده و بیشتر لذتبخش خواهد بود.
فلزیاب ها با تنظیم بالانس زمین چطور کار میکنند؟
فلزیاب با فرستادن یک سیگنال الکترومغناطیسی از کویل جستجو و فرستنده به درون زمین کار میکند. هر گونه جسم فلزی گرانبها که در مسیر این میدان الکتریکی قرار گیرد، تحریک می شود و بازتاب آن توسط کویل گیرنده شناسایی شده و به صورت سیگنال الکتریکی دریافتی در یونیت اصلی دستگاه انتشار پیدا میکند. اما حالا نقش بالانس فلزیاب در این فرآیند چیست؟
بالانس فلزیاب تنظیم مهمی در فلزیاب است زیرا به حذف اختلالات ناشی از خاک اطراف کمک میکند. فلزیاب ها یک میدان مغناطیسی تولید میکنند که میتواند توسط ذرات آلوده در زمین دچار اختلال و خطا شود. بالانس فلزیاب به شما کمک میکند تا هدف ها را راحتتر پیدا کنید.
بالانس زمین در فلزیاب به منظور کالیبره کردن دستگاه است تا بتواند با کارایی و بهره وری بیشتری کار کند.
صرفنظر از شرایط خاکی که در آن فعالیت میکند. فلزیابی با دستگاهی که بالانس زمینی دارد، ممکن است به شما کمک کند تا در خاک های معدنی، هدف ها و اشیاء فلزی کوچکتر را با شانس موفقیت بیشتری پیدا کنید.
انواع بالانس در فلزیاب ها چیست؟
بالانس فلزیاب برای کاربران مبتدی یا حرفه ای فلزیاب هنگام جستجوی گنج در زمین های معدنی مفید است، اما انواع بالانس دستگاه طلایاب و گنج یاب کدامند و چگونه کار میکنند؟
سه نوع اصلی بالانس فلزیاب عبارتند از:
- بالانس فلزیاب دستی ( Manual Ground Balancing ) – تنظیمات به صورت دستی وارد میشود.
- بالانس فلزیاب خودکار ( Automatic Ground Balance ) – تنظیمات به طور خودکار توسط فلزیاب تنظیم میشود.
- بالانس فلزیاب پیوسته ( Tracking Ground Balance ) – تنظیمات به طور پیوسته و مداوم هنگام نقطه زنی تنظیم میشود.
این ها انواع بالانس زمین در همه انواع فلزیاب ها می باشد که در فلزیاب هایی مانند نوکتا ماکرو و Fisher و ماینلب و سایر فلزیاب VLF موجود هستند. روند بالانسینگ زمین یا به صورت دستی توسط فلزیاب یا به طور خودکار، بسته به کلاس فلزیاب VLF و دستگاه پالسی انجام میشود.
بالانس دستی فلزیاب ( Manual )
بالانس دستی زمین، سادهترین نوع بالانس در همه دستگاه های فلزیاب موجود است و این امکان را به کاربر میدهد تا تنظیمات بالانس فلزیاب را برای محیط جستجوی هدف خود بهتر تطبیق دهد، به ویژه در زمین های دارای مواد معدنی.
همانطور که از نام بالانس دستی زمین پیداست این نوع تنظیمات در فلزیاب توسط اپراتور و به صورت دستی و دلخواه وارد می شود. بسته به نوع خاکی که در جستجوی آن هستید، دکمه هایی روی دستگاه وجود دارند که به شما امکان میدهند بالانس زمین را مطابق با آن تنظیم کنید. تعادل زمین تا زمانی که دوباره آن را تنظیم نکنید، تغییر نخواهد کرد.
بالانس خودکار فلزیاب ( Automatic )
بالانس خودکار زمین در بیشتر فلزیاب ها یافت میشود. در سیستم های بالانس خودکار، دستگاه از یک میکروپروسسور برای اندازهگیری مداوم میزان مواد معدنی یا رسانای خاک استفاده میکند. سپس به صورت خودکار تنظیمات فلزیاب را برای حفظ ثبات تا حد امکان تنظیم میکند.
بالانس زمینی خودکار بسیار سریع است و معمولاً میتواند خود را به مراتب سریعتر از یک فلزیاب با بالانس زمینی دستی با تغییرات و شرایط خاک تطبیق دهد.بالانس خودکار زمین برای مبتدیان یک گزینه ایدهآل است.
بالانس پیوسته فلزیاب ( Tracking )
با استفاده از گزینه بالانسپیوسته ( Tracking ) فلزیاب به طور مداوم تنظیمات خود را هنگام نقطه زنی تغییر میدهد و این اطمینان را کاربر میدهد که تنظیم بالانس همیشه در مناسب ترین حالت برای نقطه زنی هدف های صحیح است.
یک مزیت استفاده از بالانس پیوسته زمین ( Tracking ) این است که بر اساس شرایط نوع خاک تنظیم میشود. این بدان معنی است که دستگاه فلزیاب شما همیشه برای زمین و خاکی که در آن مشغول کاوش هستید، در مناسب ترین تنظیم قرار میگیرد. فقط این روش یک بدی دارد که، از آنجایی که شما به طور مداوم دستگاه را جابجا و حرکت می دهید، ممکن است نسبت به سایر تنظیمات، اهداف و اشیاء فلزی درون خاک را به سرعت پیدا نکند. (کندتر عمل می کند)
کدام نوع تنظیم بالانس فلزیاب بهتر است؟
تنظیم بالانس زمین در فلزیاب مهم است چون به دستگاه کمک میکند تا در هر نوع خاکی بهتر کار کند. اگر دستگاه را درست تنظیم نکنید، یافتن اشیای مدفون زیر خاک خیلی سختتر می شود. قابلیت بالانس زمین به شما این امکان را میدهد که دستگاه فلزیابتان را طوری تنظیم کنید که در هر شرایطی از خاک، به بهترین نحو ممکن عمل کند.
در بین تنظیمات ، بالانس خودکار زمین (اتوماتیک) برای کاربران مبتدی یک گزینه عالی است زیرا نیاز به تنظیمات دستی مداوم ندارد. بالانس زمینی خودکار همچنین برای پیدا کردن سریع و موثر هدف ها، در اکثر مناطقی که شرایط خاکی با مواد معدنی زمین کار میکند.
اما بالانس دستی زمین از همه این ها پیشرفته تر و بهتر است چون به شما این امکان را میدهد که تنظیمات فلزیاب را برای حداکثر کارایی در شرایط خاص زمینی و خاک محلتان شخصیسازی کنید. اگر میدانید که در چه نوع خاصی از خاک کاوش خواهید کرد، گزینه بالانس زمین دستی میتواند یک مزیت بزرگ باشد. (مناسب حرفه ای ها می باشد)
مزایای بالانس خودکار فلزیاب چیست؟
فلزیاب هایی که دارای بالانس زمین اتوماتیک هستند میتوانند به صورت خودکار هر گونه تغییری در خصوصیات خاک را تشخیص دهند و به طور اتوماتیک تنظیمات لازم را انجام دهند تا بهترین عملکرد و کارایی را داشته باشند.
هنگام استفاده از فلزیابی که دارای قابلیت بالانس زمینی به صورت اتوماتیک است، نیازی به تغییر دادن پیوسته تنظیمات برای هماهنگی با ناهمگونی های مینرالی و معدنی زمین وجود نخواهد داشت.
استفاده از تنظیم بالانس خودکار زمین در فلزیاب میتواند باعث شود که دستگاه هر قطعه طلای کوچک و ریزی را شناسایی کند، البته این موضوع ممکن است گاهی اوقات باعث بیش از حد تداخل عملکرد فلزیاب شود. همچنین، پیدا کردن طلای دفن شده در عمق های زیاد ممکن است با این تنظیم چالش برانگیز باشد.
افرادی که به دنبال طلا با فلزیاب در عمق بالا هستند، ممکن است ترجیح دهند که قابلیت تنظیم بالانس اتوماتیک زمین دستگاه خود را غیرفعال کنند تا سیستم واکنش بهتری نسبت به طلا در اعماق دریافت کند. این بسیار مهم است که فلزیاب خود را به درستی با خاک تطبیق دهید. تنظیم بالانس فلزیاب به شما کمک میکند تا اثرات مواد معدنی موجود در محل جستجوی خود را از بین ببرید، که این امر به شما امکان میدهد تا ذرات طلا را به صورت واضحتر و با دقت بیشتری از میان خاک اطرافشان جدا کنید.
با تنظیم درست بالانس فلزیاب، دقت نقطه زنی فلزیاب شما برای جستجوی طلا در عمق افزایش مییابد. این قابلیت به شما امکان میدهد با حذف اختلال مواد معدنی، طلا بیشتری پیدا کنید. Nokta Makro ، Minelab و فلزیاب های XP برخی از بهترین فلزیاب ها برای طلا هستند که دارای بالانس خودکار و دستی هستند.
بالانس زمین تنظیم مهمی روی فلزیاب است زیرا به حذف اختلال ناشی از خاک اطراف و تمرکز بر هدف شما مانند سکه، حلقه یا سایر اشیاء فلزی کمک میکند. با تنظیم بالانس، میتوانید به فلزیاب خود کمک کنید تا در تمام شرایط خاک به طور موثرتری کار کند.
نتیجه گیری:
خب در این پست فهمیدیم که بالانس فلزیاب چیست و چند مدل بالانس در فلزیاب ها داریم و فهمیدیم که در زمین های مینرالی و بسیار معدنی چطور از تنظیمات بالانس فلزیاب استفاده کنیم.
بالانس فلزیاب دقت نقطه زنی فلزات با ارزش مانند طلا در عمق بالا بسیار بیشتر می کند. اگر فلزیاب شما بالانس زمین نداشته باشد و یا شما بدون بالانس اقدام به جستجو کنید مطمئنا گرفتار خواهید شد و دستگاه مدام بوق اشتباه می زند.
تنظیم بالانس دستی زمین برای اپراتورهای حرفه ای فلزیاب است و تنظیم خودکار زمین برای کاربران مبتدی استفاده می شود. اینکه میگیم برای کاربران حرفه ای چون در حال دستی نیاز به زمان بیشتری برای به دست آوردن بهترین تنظیمات دارید ولی خب شما را آن طرف شما را از شر حفاری بی خودی و اشتباهی دور نگه می دارد.
حالت بالانس دستی عمق بیشتری را به نسبت به حالت خودکار می زند. حالت اتوماتیک یا خودکار دقت کمتری دارد ولی راه اندازی آن بسیار سریع تر از حالت دستی است. اگر قصد خرید فلزیاب چه شرکتی چه دست ساز را دارید حتما توجه کنید حداقل تنظیمات بالانس را داشته باشد.
خیلی مفیدبودمرسی.۵ستاره